интервју

Мое ќоше

Интервју: Политичарите доаѓаат и си одат, книгите остануваат

„Јас во моите текстови не сум малициозен. Јас не ги навредувам луѓето, иако тоа некои така го доживуваат. Мојата максима покрај етичноста се потпира на тоа дека јас сум во рингот. Значи, кога си таму ќе примаш удари, но и ќе удираш“, вели новинарот Ерол Ризаов
Прочитајте повеќе »
Интервју

Интервју за 24 Вести

Македонија треба јасно да ги зацрта своите стратешки цели и да покаже дека активно работи на нивно остварување, вели во интервју за 24 вести Ерол Ризаов, уредник– колумнист. Најсветла точка во изминатава година, според него, се студентските и професорските протести. Новинарството мора да се избори за својата независност од центрите на моќ, бидејки тоа никој нема на медиумите да им го даде на тацна, смета Ризаов.
Прочитајте повеќе »