Banner
Си велам

Додека Европа пропаѓа

Каде и да се завртите, од сите страни тече мед и млеко. Можат да ни позавидат и Скандинавците. Веќе осум години саде радости не' облеваат, толку многу и силно што убавината почна да не заморува. Во ерата на големата преродба…
Прочитајте повеќе »
Си велам

Георгиевски ќе се врати (4)

Во блиска иднина Љупчо Георгиевски ќе биде рехабилитиран од својата партија со вратен основачки акт Љупчо Георгиевски кога го видов првпат на една фотографија во „Нова Македонија“ ми личеше на рускиот Распучин, на гневен млад поет - задоцнет македонски анархист од минатиот 19 век, кој авантуристички влегол во политиката на…
Прочитајте повеќе »