Banner
Си велам

Додека Европа пропаѓа

Создавањето антиевропски амбиент е најпогубен чин за виталните интереси на татковината Додека Европа тоне во длабока криза, Македонија силно граби напред. Чуму ни е членство во таква Унија, која само што не се распаднала. Бруто домашниот производ годинава на 27-28…
Прочитајте повеќе »
Си велам

Георгиевски ќе се врати (4)

Во блиска иднина Љупчо Георгиевски ќе биде рехабилитиран од својата партија со вратен основачки акт Љупчо Георгиевски кога го видов првпат на една фотографија во „Нова Македонија“ ми личеше на рускиот Распучин, на гневен млад поет - задоцнет македонски анархист од минатиот 19 век, кој авантуристички влегол во политиката на…
Прочитајте повеќе »