Мое ќоше

Мааџири и домороци

Ако не се луди тие што сеат страв и паника меѓу граѓаните, тогаш кој е луд во Македонија што некој, било кој, може неказнето да организира референдум на денот на избори за непостоечка бегалска инвазија со монструозни лаги
Прочитајте повеќе »

Зошто ни иде да плачеме ко дете

Еден анџија го изрецитира како аџамија „Тешкото“ од собраниската говорница заради партиски политички пресметки, го злоупотреби таткото на литературниот јазик и голем поет, великанот Блаже Конески кој идеологот на ВМРО-ДПМНЕ, Милошоски го нараче „џуџето од Небрегово“. По ова, или треба сите кои навистина ја сакаат својата татковина да седнат покрај Вардар и да плачат како деца, или конечно, да станат на нозе и да ја отстранат таа шуга која ја обви цела држава во краста
Прочитајте повеќе »