Си велам

Војводата замина во ајдуци

Вождот на напатениот народ од 11 годишното владеење на башибозукот, приопшти: заврши времето на попусливост. Оваа тортура веќе не се трпи ниту еден ден, а камоли цели 30 дена на стравично измачување со кое сме соочени како никогаш досега во историјата на Република Македонија, па и на цела Европа... на војводата му станало неподносливо од теророт на сопствениот режим кој сè уште функционира во државата
Прочитајте повеќе »

Денот на победата е во мај

Светот на 9 мај редовно ја одбележува победата над фашизмот, но неговите рецидиви во најразлични неофашистички и нацистички нови форми се' уште не се искоренети и опстојуваат како пиреј
Прочитајте повеќе »