Ориент експрес

Јовановски како Шишков

Никој пред законот не смее да остане недопирлив, па ни Јовановски. Откажувањето на претставата со извинување пред публиката во МНТ не е мотивирано од попречување на правдата, туку исклучиво е чин на солидарност поради одредување на мерката притвор на колега. Но мотивите надвор од театарот се токму спротивното. Да се спречи правдата
Прочитајте повеќе »

Злосторство и казна

Високи се тензиите во земјата по апсењето на повеќе пратеници и на Митко Чавков со неколку соработници, до неодамна на високи позиции во полицијата. Ако малку се прочепка подлабоко ке излезе дека работата не е баш така црно бела и дека има многу повеќе виновници и соучесници во злосторставата и дека многу поголем е списокот за казни
Прочитајте повеќе »

Најдобрата работа во светот

Во Македонија нема повеќе насмеани новинари, познати спадала и шегобијци, нема новинарски дружби и шали. Има бофл и бербатлаци колку сакаш, само стисни на мобилниот, или на далечинското и ќе видиш стотици гадости
Прочитајте повеќе »