Ориент експрес

Ќе му ја скинеме ли главата на петелот?

Што мислите дали граѓаните на Северна Македонија ќе му ја „скинат главата“ на Зоран Заев оти прв почна да кукурика многу силно уште пред мугри не оставајќи не да спиеме на раат?
Прочитајте повеќе »

Заев остави посилен впечаток

Конечно по долги години видовме предизборно јавно соочување на двајца лидери на политичките партии од кој еден ќе биде премиер и ќе ја предводи владата во наредните четири години, или до наредните предвремени избори како што стана непишано правило. Зоран Заев или Христијан Мицкоски, еден од нив ќе седне во…
Прочитајте повеќе »

Кога криминалците маршираат

Деновиве, на ужас на здравиот разум, ни се случува како нова македонска доктрина, невидена и нечуена во светот, кога корумпирани политичари, носители на организиран криминал организираат предизборни протести во борба против криминалот
Прочитајте повеќе »

Феноменот Заев

Зоран Заев успеа да ги оствари најзначајните стратегиски цели и државни интереси за неполни три години и покрај болните компромиси и отстапки. Се работи за „луда“ храброст и вродена прагматичност
Прочитајте повеќе »

Откриен таткото на големата лага

Дали јавноста, ќе се определи за казна на СДСМ и Зоран Заев за Преспанскиот Договор, или ќе ја осознае заканата за Македонија ако се прифати политиката на ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски за раскинување на Договорот
Прочитајте повеќе »