Posts written by Erizaov

This author has written 680 articles
Ориент експрес

Жртвувајте го овенот, а не човекот

Верските великодостојници во Македонија наместо почит кон животот проповедаат непочитување кон Господ, отварајќи ги вратите на божјите храмови и повикувајќи на молитиви во време на голема несреќа кога во светот беснее заразна болест и микроби кои носат смрт. Нивниот грев е непростлив и пред божјите и пред световните закони
Прочитајте повеќе »
Ориент експрес

Заедничката историја и заедничките лаги и митови

Бугарската рамка во Македонија се претставува потешка и од коронавирусот и од економскиот крах и од Договорот со Грција. Се оди дотаму со политичка кампања и медиумска тревога да се доведе во прашање и одлагање на преговорите со ЕУ
Прочитајте повеќе »
Ориент експрес

Сила бога не моли

Воведувањето на вонредна состојба не е преврат, воен удар, насилно преземање на власта, туку мирновременска просветна и хуманитарна борба за спасување на животите на граѓаните кои се загрозени од пандемија, но и за спасување на општествените и приватни добра и имоти
Прочитајте повеќе »
Ориент експрес

Партиските лидери во карантин

Замислете да беше и Унгарија во тие 33 ризични земји, ќе мораше сите партиски лидери по нивната историска средба, кога не ја ни спомнаа можноста за одлагање на изборите, да бидат најмалку 14 дена во самоизолација
Прочитајте повеќе »